Cronică 4 aprilie. Primul caz de COVID-19 în rîndul oamenilor fără adăpost

Azi… 4 aprilie 2020
– Se împlinesc 12 zile de când voluntarii Colibei Albastre au ieșit prima oară cu prânzurile calde prin oraș. La început au fost 30 pe zi, apoi 50 și acum sunt 75.
– Am dat al 700-lea prânz oamenilor fără case.
– Am ajutat a doua persoană să-și găsească refugiul în Centrul de găzduire de pe strada Haltei.
– De azi, acest centru care este unicul loc de acest tip din Chișinău, nu mai are locuri libere.
– Am dus la centru telefonul pe care l-a donat Alina Zagorodniuc pentru a-l oferi Veronicăi, primei beneficiare pe care am ajutat-o să fie găzduită acolo. De azi, avem legătură cu ea permanent.
– Tot azi, medicul de la centru ne-a comunicat despre prima persoană fără adăpost testată pozitiv cu virusul COVID-19 (persoana nu era beneficiar al centrului).
– Medicul se plângea că în afară de mănuși și mască nu are nimic pentru a se proteja, iar noi i-am oferit ultima vizieră nefolosită pe care ne-au donat-o cei de la Viziere.md
– Iar la final ceva mai pozitiv: Ghera, una din cele 2 cățele gravide care stau împreună cu 5 beneficiari de-ai noștri într-un pavilion a adus pe lume 10 cățeluși. Familia lor s-a mărit. Ei sînt fericiți.

P.S. Domnule primar general Iv Ceban, de azi oamenii fără adăpost nu mai au nici un loc de refugiu. Tot de azi, oficial există primul caz de infectare cu COVID-19 a unei persoane fără adăpost. Dacă întîrziați să oferiți alternative acestor persoane, riscăm în câteva zile să găsim cadavre pe stradă, care deja nu vor mai fi invizibile pentru autorități.
SOLICITĂM URGENT MAI MULTE SPAȚII DE ACOMODARE PENTRU PERSOANE FĂRĂ ADĂPOST DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU PE PERIOADA PANDEMIEI!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s